Isnin, 26 Disember 2016

Sabandar Leisure Rides, Tuaran - Cowboy Town

Sabandar Leisure Rides, satu lagi tarikan di Sabah yang patut anda kunjungi. Apa yang best mengenai tempat ini ialah kawasannya yang cantik ala cowboy town + dah tentu anda boleh menunggang kuda. 

Kalau nak menunggang kuda, available dari jam 0800AM - 1100AM dan 0200PM - 0600PM. Tempat ini dibuka setiap hari. FYI - Musim cuti sekolah selalunya orang ramai dan parking juga padat. Kalau nak datang juga, better awal sikit dalam jam 0900AM macam tu supaya senang nak parking. 

Di manakah Sabandar Leisure Rides? Jumpa sahaja roundbout ada statue kuda, lepas tu terus masuk ke Sabandar (masuk kiri kalau anda jalan dari Gayang). Lepas tu anda akan lalu kat Sabah Turf Club, dan anda dah tak jauh dari Sabah Leisure Rides! Apa-apapun, Google Maps atau signboard juga available sekiranya anda masih ragu-ragu berkenaan lokasi tempat ini. 

Jom saya kongsi sikit gambar :

Welcome to the cowboy town

♡_♡ kuda paling nice



Nak bagi makan kuda pun boleh. RM2 untuk seikat rumput. Boleh beli di area kandang kuda tu juga.

♡♡♡♡

Setiap kuda diberikan nama

Musim cuti sangat ramai orang. Best. Lagi meriah.

Nak menunggang kuda pun boleh. RM15 sekali tunggang

Cowboy town ♡ Nak buat wedding photoshoot pun boleh!

7 ulasan:

  1. Thank you for posting this! This was really helpful :)

    BalasPadam
  2. berapa bayaran masuk sana eh?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tiada bayaran di kenakan kecuali kalau nak menunggang kuda

      Padam
  3. terbaik...

    BalasPadam
  4. bru je dtg sini.. kamu sabahan blogger ka??

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hi. Ya Unni. Blogger biasa2 sahaja..~

      Padam

Terima kasih!