Ahad, 5 Mei 2013

Jakarta City 2009

Tengok folder dalam laptop... ada pula gambar-gambar sewaktu kat Jakarta dulu. 

Agak lama dah... Dalam tahun 2009. Trip tu tak lama sangat. 3 hari saja kot. Tapi kiranya enjoy juga la sebab dapat naik tuk-tuk.... Makan jenis KFC yang tak ada kat Malaysia (kat sana tak ada Snack Plate!) dapat tengok budaya orang Indonesia dan lain-lain. Lagipun harga barangan adalah murah berbanding kat Malaysia. Next time kalau ada masa memang nak pergi Jakarta lagi. ^^

Rasa teruja juga sebab kena cakap slang Indonesia. Sekuriti kat sana terutama kalau nak pergi shopping complex agak ketat.... pakcik guard akan keluarkan alat pengesan bom then scan kenderaan awam yang nak turunkan penumpang. Manatau ada yang nak buat kerja gila.









Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Terima kasih!