Ahad, 5 Mei 2013

Bali Island 2008

Sebelum saya ke Jakarta... terlebih dahulu saya dah menjejakkan kaki ke Bali, Indonesia pada tahun 2008.

Kali ni trip agak panjang sikit. Dalam 5 hari kalau tak silap saya. Tak ikut tour. Memang tour bersendirian ni. Banyak tempat dilawati. Pura Batuan, Mount Batur (gunung berapi), Pantai Kuta, Kebun Binatang Bali, tengok tarian Barong dan lain-lain. Di Bali kebanyakkannya beragama Hindu. Dan mereka sangat berpegang kepada adat dan kepercayaan. Jadi tak hairan kalau tengok banyak patung kat sana. Nak cari makanan halal adalah masakan padang. Ramai pelancong datang ke sana. Bali memang cantik. Orang-orang kat sana sangat nice and friendly. Kalau nak berbulan madu datang la Bali. Beautiful!

P/S - Sentiasa sediakan duit kecil untuk tips kalau anda berada di Bali




















8 ulasan:

  1. cantik tempatnya..pemandangan pn cantik2 ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bali sangat cantik Diman ^^ Usha2 kalau ada tiket promo. Heheh... rasa cam mau pergi lagi

      Padam
  2. pnjang umo p lg tp bwa kmi..hihiii

    BalasPadam
    Balasan
    1. In shaa Allah.... ~ Tengok tiket promo dlu. Haha

      Padam
    2. bha bos tgk2xkn jak tiket klu ada rezeki kmi mampu ble la p jgk..hihii

      Padam
    3. Naik Malindo Air. Ada ka tu p Bali. Baru punya airlines

      Padam
  3. haha..best 2 kalu p tpt org kn..mana tau p sna jln2 smpi tersangkut sma cewek2 di sna...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Addduuiiii sempat lagi kamu ah. Ehehehe

      Padam

Terima kasih!